– هدف از کشت و پرورش درختان چیست؟
هدف از پرورش درختان تنها استفاده از میوه آن ها نیست. برای نمونه سپیدار برای تولید چوب،درخت گردو برای میوه و چوب، درخت سیب برای میوه، نارون و اقاقیا برای زیبایی مورد استفاده قرار می گیرد.
2 – به کدام دسته از گیاهان درخت گفته می شود؟
اگر محل انتشار در ریشه و تاج توسط یک ساقه (تنه) چوبی به هم وصل شده باشد، به آن گیاه درخت گفته می شود.
3 – تفاوت درخت با سایر گیاهان چیست؟
تفاوت اساسی و عمده بین درخت و سایر نباتات، این است که سبزی ها و گیاهان زراعی یک ساله یا دو ساله هستند و عمر کوتاهی دارند. در صورتی که عمر درختان گاهی به چند صد سال نیز می رسد.
4 – به چه نوع از گیاهان درختچه گفته می شوند؟
اگر محل انتشار، ریشه ها و تاج توسط چند ساقه به هم وصل شده باشد آن را درختچه گویند.
5– به چه مناطقی جنگل مصنوعی یا پارک جنگلی می گویند؟
مجموعه ای از درختان که توسط انسان ها به طور هدف دار و ارادی برای ایجاد فضای سبز در حاشیه شهرها و دامنه ها کاشت می شوند، جنگل مصنوعی یا پارک جنگلی نامیده می شوند.
6-فاصله درختان برچه اساسی مشخص می شود و تابع چه عواملی است؟
اغلب فاصله درختان در باغ ها به کوچکی و بزرگی تاج آن ها و وضعیت ریشه ها در دل خاک بستگی دارد.
7- مراقبت های پس از کاشت درختان را چه می نامند و شامل چه کارهایی است؟
کارهایی را که پس از برداشت برای مراقبت و نگه داری درختان انجام می شود عملیات داشت می گویند. عملیات داشت شامل: آبیاری ، مبارزه با بیماری ها و کنترل آفات ، هرس کردن ، کود دادن ، مبارزه با علف های هرز و ترمیم جوی های آبیاری و نرم کردن خاک پای درختان.
8- روش های آبیاری درختان را نام ببرید؟
1 - آبیاری به طریق کرتی (غرقابی) / 2 – آبیاری تشتکی/ 3 – آبیاری تحت فشار
9- هرس چیست و به چه منظوری انجام می گیرد؟
هرس عبارت از حذف شاخه ها و حتی میوه های اضافی به منظور به دست آوردن محصول مرغوب به اندازه مطلوب است.
10 – زمان هرس کردن درختان از چه هنگام در سال است؟
زمان هرس درختان قبل از بیدار شدن آن ها از خواب زمستان است. به هنگام هرس، دمای هوای منطقه نباید از حدود پنج درجه سانتی گراد کمتر باشد.
2- دامپروری :
1- کدام حشرات در زندگی انسان مفیدترهستند؟
زنبور عسل و کرم ابریشم ،مهم ترین تولیدات آن ها عسل و ابریشم است . عسل از غذاهای با ارزش انسان و مورد استفاده ابریشم در صنعت نساجی و پارچه بافی است.
2- آبزیان به چه حیواناتی گفته می شود؟
آبزیان به موجوداتی گفته می شوند که در آب های شیرین و شور زندگی می کنند و به دو دسته تقسیم می شوند : 1. گیاهان آبزی 2. جانوران آبزی
3 – زنبور عسل چه فوایدی در تولیدات زراعی و باغی دارد؟
ازدیگر فواید مهم زنبور عسل، افزایش کمی و کیفی محصولات زراعی و باغی از طریق گرده افشانی است.
ادامه سوالات واحد8
4- چه زمانی تخم ریزی توسط ملکه افزایش می یابد و جمعیت کند و زیاد می شود؟
با فراوان شدن گرده گل و شهد در طبیعت، تخم ریزی توسط ملکه افزایش می یابد و جمعیت کند و زیاد می شود. در این گونه مواقع کندو به علت کمبود جا و غرایز طبیعی اقدام به بچه دادن (بچه کندو) می کند.
5 - غذای زنبور عسل چیست؟
این غذا از دو طریق تأمین می شود: 1 – تغذیه طبیعی زنبور عسل از گرده گل و نوش (شهد) استفاده می کند. 2 – تغذیه مصنوعی، از شربت (شکر و آب) استفاده می شود.
6 – کندو به چند صورت تکثیر می شود؟
به دو صورت :1 – افزایش طبیعی (تکثیر طبیعی) 2 – تکثیر مصنوعی
7 – برای جلوگیری از بروز بیماری در زنبورداری چه اقداماتی باید صورت گیرد؟
1. نظافت کندو و محل آن
2. ضدعفونی کردن ابزار زنبورداری بعد از هر بازدید
3. نگه داری کندو در محل خشک ،به ویژه در زمستان
4. از بین بردن آب های راکد و گندآب های اطراف کندو
5. دور کردن کندوی مریض از زنبورستان و سوزاندن لاشه زنبوران مرده
8 – پرورش کرم های ابریشم کوچک چگونه است؟
در فصل بهار تخم ها تبدیل به کرم های کوچکی می گردند. برای تغذیه کرم ابریشم از برگ توت کافی و مرغوب استفاده می شود. برگ های توت را باید با کارد مخصوص و تمیز یا ماشین برگ بر قطعه، قطعه کرد و در اختیار آن ها قرار داد و ازدادن برگ های ضخیم و زرد به کرم ها باید خودداری کرد.
3 – پرورش آبزیان :
1 – انسان در زندگی خود از ماهی ها به چه صورت هایی استفاده می کنند؟
1. برای تغذیه انسان و همچنین تغذیه دام، طیور و صنایع صابون سازی و داروسازی
2. به عنوان آبزی زینتی در آکواریوم ها
2 – گوشت آبزیان از چه نظر غنی است؟
گوشت آبزیان از نظر موادی مانند کلیسم، فسفر ، ید و ویتامین های محلول در چربی (A-D-E-K) غنی است.
3 – آیا دمای آب در ادامه زندگی و رشد ماهیان مؤثر است؟
انواع ماهی ها را از نظر دمای آب بنویسید؟ یکی از عوامل مهم برای ادامه زندگی و رشد ماهیان، دمای آب (محیط زندگی) آن هاست. ماهیان پرورشی از نظر دمای آب به دو دسته ماهیان گرم آبی و ماهیان سردابی تقسیم می شوند.
4 – برای آماده کردن استخر پرورش ماهی چه کارهایی را باید انجام داد؟
1. خشک کردن استخر پس از تخلیه 2. سوزاندن گیاهان 3. ضدعفونی کردن استخر (آهک پاشی) 4. تعمیر دیوارهای استخر 5. شخم زدن و کوددادن برای بالابردن رشد گیاهان استخر
5- دلایل دشوار بودن درمان ماهیان را بنویسید.
1. جابه جا کردن ماهی برای درمان موجب ناراحتی آن ها می شود.
2. ماهی در اثر بیماری اشتهای خود را از دست می دهد و دادن دارو به آن مشکل است.
3. تزریق دارو مقرون به صرفه نیست.
6 – نحوه تکثیر در ماهیان به چند صورت است؟
1. به صورت طبیعی :در آب های طبیعی (دریاها ،رودخانه ها و...)
2. به صورت مصنوعی . در کارگاه های تکثیر و تحت شرایط خاص انجام می گیرد.
7 – تولید مثل ماهیان با پستانداران چه تفاوتی دارد؟
ماهیان بیشتر تخم گذارند ولی پستانداران بچه زا هستند.
ادامه سوالات واحد8
صنایع غذایی :
1 – دلایل نگه داری از مواد غذایی چیست؟
1.جلوگیری از فساد میکروبی یا تغییرات شیمیایی مواد غذایی در طول مدت نگه داری
2. افزایش مدت زمانی که می توان یک ماده غذایی را در شرایط انبار محافظت و نگه داری کرد.
2 – چه کارهایی را روش نگه داری غذا می نامند؟
هر عملی را که زمان نگه داری غذا را طولانی تر کند، یک روش نگه داری نامیده می شود.
3 – کنسرو چیست و چگونه تهیه می شود؟
محصولی است که از مواد غذایی تازه (سبزی ها گوشت ها و ...) و در نوعی مایع (اغلب آب نمک 2 تا 1 درصد، روغن، سس و ...) به روش حرارتی تهیه و در قوطی های فلزی غیرقابل نفوذ بسته بندی و نگه داری می شود.
4 – نگه داری مواد غذایی به وسیله سرما دارای چه مزایایی است ؟
1. یکی از ساده ترین و سریع ترین روش های نگه داری مواد غذایی است. 2. در این روش مواد غذایی به حالت اولیه و طبیعی خود باقی می مانند. 3. کیفیت غذاهای نگه داری شده با این روش بهتر از روش های دیگر است. 4 – بسته بندی غذاهای یخ زده اغلب ساده است .
5 – علل اصلی خشک کردن مواد غذایی را بنویسید؟
1 - حفظ کردن مواد غذایی در مقابل فعالیت های میکروبی و آنزیمی 2 – کم کردن سرعت فساد مواد غذایی 3 – کم کردن حجم و وزن مواد غذایی برای سهولت در بسته بندی و حمل و نقل 4 – نگه داری و حفظ مواد غذایی در فصول پربار برای استفاده در فصول کم آبی .
6 – تعریف بسته بندی مواد غذایی را بنویسید؟
بسته بندی عبارت است از پوششی که سلامت کالای محتوی خود را از مرحله تولید تا مرحله مصرف حفظ می کند.
7 – کدام یک از روش های خشک مناسب تر است و چرا؟
خشک کردن به روش صنعتی مناسب تر است، زیرا رنگ و طعم مواد غذایی بیشتر حفظ می شود.